Connect with us

Sağlık

İlaçlara veda edin: Çöpe giden sarımsak kabukları bakın neye iyi geliyormuş!

Soğuk havalarda sürekli hasta olmak ve ilaç kullanmak istemiyorsanız doğanın şifası sarımsak kabuğuyla tanışın. Bağışıklığı güçlendiren, iltihabı önleyen ve öksürüğe iyi gelen sarımsak kabuğu çayının faydalarını keşfedin ve evde kolayca hazırlayın.

Published

on

İlaçlara veda edin: Çöpe giden sarımsak kabukları bakın neye iyi geliyormuş!

Soğuk havaların da etkisiyle artan hastalıklara karşı sürekli olarak ilaç kullanmak sizi de rahatsız ediyor ve doğal bir çare arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Yüzyıllardır “doğal antibiyotik” olarak bilinen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak bu sefer ihtiyacımız olan sarımsak değil, tam tersi çöpe atmak için kenara ayırdığınız kabukları!

Meğer sarımsağın kabuğu da tıpkı sarımsak kadar şifalıymış. İşte sarımsak kabuğunun faydaları ve nasıl tüketebileceğiniz hakkında bilmeniz gerekenler…

Sarımsak Kabuğunun Faydaları

  • Sarımsak kabuğu, bağışıklık sistemini güçlendiren güçlü antioksidanlar içerir.
  • Anti-inflamatuar özellikleriyle bilinen fenilpropanoidler bakımından zengindir.
  • Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • İltihap oluşumunu engeller.
  • Toksin atılımını destekler.
  • Öksürüğe iyi gelir.

Sarımsak Kabuğu Nasıl Tüketilir?

Sarımsak kabuğundan faydalanmanın en pratik yollarından biri çayını demlemektir. Sarımsak kabuğu çayını yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3-4 diş sarımsağın kabukları
  • 2 su bardağı kaynar su
  • İsteğe bağlı: Bal veya limon

Yapılışı:

  1. Sarımsak kabuklarını iyice yıkayın.
  2. Bir demliğe 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin.
  3. Yıkanmış sarımsak kabuklarını kaynar suya ilave edin.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar demlenmeye bırakın.
  5. Demlenen çayı süzerek bir fincana dökün.
  6. İsteğe bağlı olarak tatlandırmak için bal veya limon ekleyebilirsiniz.

Günde bir bardak düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen sarımsak kabuğu çayının kendine has bir kokusu olabilir. Bu kokuyu hafifletmek için isterseniz çayınıza portakal dilimi, zencefil veya bal ekleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Kaynak: Haber7

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Tam bir toksin savar: Hünnap, vücudunuzdaki kirli kanı tertemiz yapıyor!

Hünnap; vücuttaki kirli kanı temizlemesi, toksinleri atması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle, modern yaşamın getirdiği pek çok sağlık sorununa karşı kalkan görevi üstleniyor. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından biri haline gelen hünnap, doğanın altın meyvesi olarak yeniden kazanmaya başladı.

Published

on

By

Tam bir toksin savar: Hünnap, vücudunuzdaki kirli kanı tertemiz yapıyor!

Doğal beslenmenin önemi her geçen gün daha çok fark edilirken, kadim meyveler yeniden gündemi meşgul etmeye başladı. Bunlardan biri de yüzyıllardır halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak bilinen hünnap.

Asya kökenli bir meyve olan hünnap, binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılmakta. Antioksidan, flavonoid ve C vitamini açısından son derece zengindir.

Hem tadı hem de sayısız faydasıyla dikkat çeken bu meyve, adeta içten dışa temizlik sağlayarak vücuda güçlü bir destek sunuyor.

HÜNNAP VÜCUTTAKİ KİRLİ KANI VE ZARARLI MADDELERİ TEMİZLİYOR!

Hünnap, serbest radikalleri ve zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu özellikleri sayesinde vücudun doğal detoks sistemini harekete geçirerek toksinlerin atılımını kolaylaştırır.

Hünnap, içerdiği yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde kan dolaşımını desteklerken, kirli kanın temizlenmesine de önemli ölçüde yardımcı oluyor.

Öte yandan kanın daha temiz ve sağlıklı bir şekilde dolaşmasına, kanın oksijen taşıma kapasitesinin artmasına ve kan içerisindeki toksik maddelerin azalmasına yardımcı olur.

Geleneksel Çin tıbbında da “kan yapıcı” ve “kanı arındırıcı” özelliği ile bilinen hünnap, karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek detoks etkisini artırıyor.

Karaciğer, vücudun doğal filtreleme sistemi olduğundan, hünnapın karaciğeri destekleyici etkisi dolaylı yoldan bütün bedeni etkileyen bir temizlik sağlıyor.

Kaynak: Haber7

Continue Reading

Sağlık

Tam bir antioksidan zengini! Sağlıklı yaşamın yeni trendi yemlik otu şifa saçıyor

İç Anadolu Bölgesi’nin doğasında kendiliğinden yetişen ve sağlık açısından pek çok faydası bulunan yemlik otu, bu yıl da pazarlarda yerini aldı. A ve C vitaminleriyle zengin, demir açısından oldukça besleyici olan bu özel bitki, vatandaşların hasretle beklediği doğal bir lezzet haline geldi.

Published

on

By

Tam bir antioksidan zengini! Sağlıklı yaşamın yeni trendi yemlik otu şifa saçıyor

Bahar aylarının gelişinin ardından, yağmurların da etkisiyle yemlik otları doğada boy göstermeye başladı.

Yemlik otu, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve sindirim sistemini düzenlemesi ile bilinir.

SAĞLIKLI YAŞAMIN YENİ TRENDİ: YEMLİK OTU!

Bu yıl, pazarlarda taze taze yerini alan yemlik otu, özellikle doğadan taze olarak toplanan bitkileri arayanlar için oldukça değerli bir ürün haline geldi.

Yemlik otu, özellikle C vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Düzenli tüketimi, vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlar.

Yemlik otu, sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlar. Özellikle mide problemleri ve sindirim güçlükleri yaşayanlar için faydalı olabilir. İçeriğindeki doğal bileşenler sayesinde sindirimi kolaylaştırır.

Yemlik otu, demir açısından da oldukça zengindir. Demir, vücutta oksijen taşıma işlevi gören hemoglobinin yapısında bulunur ve bu nedenle vücudun enerjik kalmasına yardımcı olur.

Yemlik otu, aynı zamanda antiseptik özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücuttaki bazı enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olabilir.

Demir açısından zengin olması, aynı zamanda kansızlık sorunuyla mücadele edenler için önemli bir avantajdır. Yemlik otu, vücuttaki demir seviyelerinin yükselmesine katkı sağlayarak, kansızlık problemini hafifletebilir.

Kaynak: Haber7

Continue Reading

Sağlık

Kahve tutkunları dikkat! Uzmanlar aşırı kafein alımı konusunda uyarıyor

Kahve yaygın tüketilen bir içecek olsa da uzmanlar, aşırı kafein alımı konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle hamile ve çocuklarda kafein tüketimine dikkat çeken uzmanlar, sonucun ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Published

on

By

Kahve tutkunları dikkat! Uzmanlar aşırı kafein alımı konusunda uyarıyor

Kahve, dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerden bir tanesidir. Kafein etkisi sayesinde enerjiyi ve uyanıklığı artıran kahve, özellikle bir şeyler ile uğraşırken sıklıkla tercih edilmektedir.

Ancak uzmanlar aşırı kafein alımının zararları konusunda sürekli olarak uyarılarda bulunuyor. Kafein miktarı doğru ayarlanmadığında ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.

Yüksek Doz Kafein Ciddi Sağlık Sorunlarına Zemin Hazırlıyor

Alman Federal Risk Değerlendirme Enstitüsünden (BfR) Biyolog Dr. Anke Ehlers, orta düzeyde kafeinin alımının uyarıcı ve olumlu etkisi olabileceğini belirtirken, yüksek dozda kafeinin terleme, kaygı ve kalp ritmi bozukluklarına yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Dr. Ehlers, hamilelikte de aşırı kafein tüketiminin fetüs gelişimini olumsuz etkileyeceğinin altını çiziyor. Özellikle gıda takviyelerinden alınan aşırı kafein ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Kafein Miktarı Kişiye Göre Değişiklik Gösterebilir

Sağlıklı bir yetişkin için tek seferde 200 miligram (yaklaşık iki fincan kahve ya da dört fincan çay) kafein güvenli kabul edilir. Ancak bu durum kişinin sağlık durumuna göre farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır.

Ergenlerde ve çocuklarda bu oran vücut ağırlığına göre ayarlanmalıdır. Uzmanlar, çocukların kafein alımının her kg başına 3 miligramı geçmemesi gerektiğinin altını çizmiştir.

İlginizi çekebilir;

Kaynak: Haber7

Continue Reading

Trending

sex hikaye